Homepage Danscentrum Lensink facebook twitter youtube  Stationsplein 1D, Steenwijk
Postadres: Postbus 96, 8330 AB Steenwijk
tel./sms 0610 816493
(di. t/m za. 17-21 uur.)
e-mail: dansen@danscentrumlensink.nl
IBAN: NL76 ABNA 0580 6101 52

In de pers

 

Steenwijker Courant en Steenwijker Express, 20 december 2017

 

 

Danscentrum Lensink nam deel aan de organisatie vestingfeesten in Steenwijk op 23 aug 2017 met name voor het dansgedeelte. De krant was lovend.

 

Nog een Taart van de Week voor het Danskoppel

taart vd week voor DanskoppelDe Taart van de week, beschikbaar gesteld door Banketbakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28 in Steenwijk en in de Dorpsstraat 29 in Vledder, ging naar het Danskoppel van Danscentrum Lensink: Richard en Judith.

Het Danscentrum bestaat dit jaar 25 jaar en is wat de lessen in de dansschool betreft een commercieel bedrijf. Maar alle extra’s die gedaan worden, zoals Kopje Cultuur, Steenwijk Danst, Cha-cha-cup, Schooldance, en nu ook alles rondom het 25-jarig jubileum en de Culturele wereldreis in op 23 augustus a.s. op de Markt is extra.

Taart van de week

Zie ook verderop op deze pagina voor de tekst bij de foto van de Steenwijkerland express van 30 mei 2017

 

Steenwijker Courant 19 mei 2017 pag 2

Geplaatst op maandag 15 mei 2017 10:20

 

Taart van de week

taart vd weekDe Taart van de week, beschikbaar gesteld door Banketbakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28 in Steenwijk en in de Dorpsstraat 29 in Vledder, ging naar het vrijwilligersteam van Danscentrum Lensink, met name Carolien van de Bles en Errol Klein.

Het Danscentrum bestaat dit jaar 25 jaar en is wat de lessen in de dansschool betreft een commercieel bedrijf. Maar alle extra’s die gedaan worden, zoals Kopje Cultuur, Steenwijk Danst, Cha-cha-cup, Schooldance, en nu ook alles rondom het 25-jarig jubileum en de Culturele wereldreis in augustus a.s. op de Markt zijn alleen mogelijk te maken met hulp van een groep vrijwilligers.

Al die 25 jaar zijn Carolien en Errol naast fanatieke dansers ook vrijwilligers. Met vele anderen hebben zij zich in de loop van de jaren ingezet om evenementen waarbij dans komt kijken mogelijk te maken en ook aan een breed publiek te laten zien hoe mooi en goed dansen is. Tijd voor een taart om na 25 jaar Carolien en Errol en al die andere vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Om er nog een paar te noemen: José, Monique, Jan, Corrie, Rob, Gerlof, Bert, Dick, Jenny, Harry, Karin, Toon, Paula, Chris, Marga, Aad, Joop, Anne, Erik, Jan en Liesbeth, maar ook de tachtigers Ans en George.

Carolien is ervan overtuigd: Dansen is gezond voor lichaam en geest omdat je moet coördineren, passen onthouden, maar deze ook zo goed mogelijk moet uitvoeren, rekening houdend met je danspartner en zijn/haar balans.

De taart wordt aangepakt door Carolien en Ans.

Steenwijker Courant Online 15 mei 2017

Geplaatst op maandag 15 mei 2017 10:20

Danscentrum Lensink bestaat 25 jaar

Richard en Judith in actie.
 © Danscentrum Lensink Steenwijk

 Persbericht als pdf

 

 

 

Danscentrum Lensink viert zaterdag 20 mei het 25-jarig jubileum.

Al 25 jaar leert Richard Lensink mensen dansen en stimuleert hij zijn leerlingen ook om sportief en samen uit te zijn, met tijd voor elkaar in een gemoedelijke sfeer.

In de sfeervolle zaal in Rabo Theater de Meenthe met gezellige zitjes en bar verzorgen Richard en Judith samen de lessen. Professioneel en klantgericht zijn de kernwoorden als het gaat om de Ballroom- en Latin-danslessen. Met net zoveel plezier en gedrevenheid geven zij speciale dansen, zoals Boogie Woogie, Rock & Roll, Salsa en Argentijnse Tango. ‘Dansen is net lopen', vind Richard, 'het is niet moeilijk, wel gezellig en gezond.’ Naast de lessen zijn er regelmatig op zaterdagavond danscafés en op wisselende avonden ‘borreluurtjes’. Op deze pasjesavonden kunnen de leden ook hulp vragen bij dansvariaties die nog niet goed genoeg gaan.

Veel stellen willen op hun trouwdag de openingsdans doen, soms op een eigen choreografie, en komen om dat te leren. De danszaal nodigt ook uit voor het vieren van feesten en partijen.

Meer dan alleen dansles

Vanuit Danscentrum Lensink wordt veel meer gedaan dan alleen dansles geven, vaak met hulp van een groep vrijwilligers. Denk aan ‘Steenwijk danst’, ‘Culturele wereldreis’ tijdens de Vestingfeesten, de ChaChaCup, of dansen op scholen zoals bij de Koningsspelen en speciale lessen voor basisschoolleerlingen in hun school, het SchoolDance project.

Richard ging 30 jaar geleden als jongen wat schoorvoetend naar dansles. Tot zijn verbazing vond hij dansen toch wel heel leuk. In de loop der jaren heeft hij prijzen gewonnen met dansen. Hij werd in de klasse tot 18 jaar tweede van Nederland. En in de Hollands Masters bereikte hij op 18-jarige leeftijd de top 12. Als 22-jarige wedstrijddanser begon hij zijn eigen dansschool. Nu vindt Richard samen een avondje uit belangrijker dan competitie.

Judith danst al vanaf haar 14e. Ze ging wedstrijden dansen en assisteren in de dansschool. Daar leerden ze elkaar goed kennen. Inmiddels zijn ze 20 jaar een paar.

Jubileumjaar

In dit jubileumjaar is er voor nieuwe leden een speciale inschrijvingsaanbieding. Meer informatie op www.danscentrumlensink.nl

==========

 

Stijldansen weer in bij jeugd,
zo kopte de Steenwijker Courant...

Het hele artikel uit de Steenwijker Courant als pdf bekijken/downloaden.


Richard Lensink temidden van de jeugdige dansers.